Klimcentrum

Al weer meer dan 10 jaar maakt Vita klimcentrum deel uit van La Vita Sana, hét sport,- en gezondheidscentrum in de gemeente Venlo.

De klimhal, waar geklommen kan worden tot 15 meter hoogte, is erg veelzijdig.  Met meer dan 35 toprope punten waarvan er 22 zijn uitgerust met zogenaamde TopStops maakt de klimhal bijzonder geschikt voor beginners en groepen. Voor de meer ervaren klimmers zijn er diverse routes (>15) waarop voorgeklommen kan worden.  Zo is  gehele unieke 3D rotsstructuurwand  met overhang (met een maximum van 5 meter), ingericht met voorklimhaken.

In 2016 heeft de klimwand een metamorfose ondergaan. Zo is er in samenwerking met de klimvereniging Nuts en Friends een hellende wand aangelegd,  waardoor vrijwel iedereen kan komen klimmen. Tevens is de wand ingericht zodat de ervaren klimmers hun rotsklimtechnieken kunnen oefenen.

En daar blijft het niet bij, want op korte termijn zal er ook nog een boulderruimte worden gecreëerd. Hou de webside en de sociale media dan ook in de gaten om de laatste ontwikkelingen te volgen.

De unieke ligging in het sportcentrum heeft als voordeel dat u na het klimmen tevens kunt genieten van de sauna, maar ook nog gezellig kunt napraten onder het genot van een hapje en een drankje in het aangrenzende horeca gedeelte.

Hou deze site in de gaten om op de hoogte te blijven van meer nieuwe faciliteiten.